Workshop med Peder Karlsson 17 maj

Nu börjar det dra ihop sig för nästkommande evenemang som äger rum datum: onsdagen den 17 maj
tid: 19:00-21:00
plats: Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI), Eriksbergstan 8B,
114 30 Stockholm

Workshop för sångare och musiker med Peder Karlsson
(fd Real Group)

Målgrupp: sångare och musiker, sångpedagoger och ensemblelärare inom kulturskolan, gymnasieskolans Estetiska program, musikfolkhögskolor och motsvarande

Denna workshop består av två delar, där den ena halvan handlar om inre medvetande av tonhöjder och rytm.
Genom visualisering av tonhöjder och rytm lägger studenten en solid grund för förståelse av grundläggande musikaliska parametrar, med ökad självkänsla som sidoeffekt.

Peder kommer också gå igenom några förslag för hur visualisering kan vara ett verktyg för inlärning av musikteoretiska begrepp.

I den andra halvan kommer deltagarna sjunga ett enkelt arr tillsammans, som lärs ut på gehör. Enligt en grundprincip om “Inspiration och feeling först – sen reflektion och teori.”

Peder kommer visa exempel på hur ensemblen kan jobba rent konkret med att vidga ramarna för dynamik och klang. Dessa enkla och lekfulla sångensemble-övningar är också lämpliga för intuitiv förståelse av grundläggande musikaliska parametrar.

I slutänden är syftet för ensemblen att bygga en unik identitet med hjälp av medskapande klangövningar där de olika gruppmedlemmarna får turas om att stå i centrum för uppmärksamhet och fokus – roterande initiativ.

Avgift 
Medlemmar:  Gratis
Ordinarie: 100 kr
Studerande och pensionär: 50 kr
Du kan också lösa årsmedlemskap i föreningen på plats för 200 kr
(100 kr för studerande och pensionär).
Vi tar helst emot kontant betalning men det går också bra att Swisha.

Varmt välkomna!

Leave a Reply